Over Sterk

Wij zijn een jong, enthousiast en creatief bedrijf dat u graag verder helpt met het ontwerpen en realiseren van uw tuin of terrein. Als bedrijf staat STERK Buiteninrichting voor persoonlijkheid en kwaliteit. Want onze klanten verdienen échte aandacht en een heerlijke tuin!

STERK Buiteninrichting is in 2016 opgericht door Willem Sterk, die toen nog in Schoonrewoerd woonde. Hij huurde het buitenterrein van zijn broer, die ook zelfstandig ondernemer is. Na niet al te lange tijd bleek dit te klein te worden en werd er in 2018 een mooie opslaglocatie met buitenterrein aan de rand van Schoonrewoerd aangekocht. Een mooie plek om verder door te groeien. In 2021 kwam er een uitgelezen kans om te verhuizen naar een prachtige locatie in Leerdam en daar nog verder door te ontwikkelen. In datzelfde jaar  kwam Willem zijn zwager en vriend Matthijs den Hartog het team versterken. Sinds 2023 is Matthijs mede-eigenaar van STERK Buiteninrichting. Dat was fijn, want met een groeiend bedrijf werd het ingewikkeld om op alle fronten tegelijk beschikbaar te zijn. Waar Matthijs nu voornamelijk het werk buiten aanstuurt, richt Willem zich op het klanten- en kantoorwerk. Ook hun beide echtgenotes maken zich verdienstelijk voor de zaak. Lisette Sterk doet het administratieve werk en Gerlinde den Hartog verzorgt het interieur en de personeelszaken. Inmiddels maken zo’n 10 personen zich hard voor STERK Buiteninrichting en vormen ze een vakkundig en hecht team met elkaar.

Ons doel is het realiseren van een ontspanningsterras waarvan onze drukbezette klanten elk seizoen kunnen genieten! Wij verzorgen dan ook graag het complete plaatje voor u, bijvoorbeeld een tuinkamer, schuur of veranda die we netjes afwerken met maatwerk borders en een mooie bestrating.

Eigenaar Willem Sterk

Hoe ontstaat uw droomplek waar u kunt genieten en ontspannen?

Heeft u uw wensen al helder of weet u nog niet precies wat u graag wilt? Vraagt u zich af hoe uw ruimte optimaal benut kan worden of wilt u weten of uw ontwerp praktisch is? Traditioneel of vernieuwend, veel of weinig ruimte, nieuw of opnieuw, particulier of bedrijf: wij denken graag met u mee!
Tijdens een persoonlijk gesprek op locatie smeden we samen een plan, op basis van uw persoonlijke wensen en voor uw unieke en specifieke situatie. We denken na over allerlei factoren, als zon, wind, regen, warmte, zicht enzovoorts. Zo krijgt u een droomplek op maat!

Hoe gaan wij te werk?

Tijdens de werkzaamheden doen we ons best om u zo min mogelijk tot last te zijn. Mochten er problemen ontstaan, zoeken we samen naar een passende oplossing. Bij oplevering zorgen we dat de werklocatie netjes achtergelaten wordt, zodat u meteen kunt genieten van uw nieuwe buitenleven!

Wist u dat...

… wij op onze bedrijfslocatie gasvrij werken en wonen? Dit komt omdat wij een prachtig, natuurlijk alternatief hebben om onze ruimten mee te verwarmen. We maken hiervoor gebruik van Miscanthus, ook wel olifantengras genoemd. Dit rietachtige gewas komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië en kan drieënhalf tot vier meter groot worden, ongeveer de hoogte van een olifant. Achter onze loods groeit ongeveer een hectare Miscanthus, wat we één keer per jaar, aan het einde van de winter, zo rond maart/april, hakselen en ‘oogsten’. De gehakselde ‘snippers’ dienen als biobrandstof in een speciaal daarvoor vervaardigde ‘kachel’. Naast dat we zo gasloos en zelfvoorzienend zijn in de verwarming van onze locatie, neemt het olifantengras ook nog eens veel CO2 op. In allerlei opzichten een win-winconcept dus! 😊